Kostvejledning & Ernæringsterapi

Spis dig glad

 

Spis dig glad
Depression og vinterdepression
Ernæringsterapeut Marianne Fjordgård
Forlaget Klitrose. Pris 148,-
Antallet af danskere, der rammes af depressioner, vokser eksplosivt. Flere mennesker end nogensinde behandles medicinsk. Salget af ”lykkepiller” er i kraftig stigning og truer med at vælte Danmarks sundhedsbudgetter. Hvordan virker disse midler ?
Er der noget, vi selv kan gøre for vores psykiske velbefindende ? Det positive budskab i denne bog er, at vi altid selv kan gøre en indsats. I stedet for at lade sig behandle og være passiv i sygdomsprocessen, kan vi vælge at handle og tage aktiv del i vores sundhedsproces.
Bestemte madvarer og sammensætningen af vores måltider danner de samme processer og signalstoffer i hjernen som ”lykkepiller” og anden nervemedicin. Kostfaktorer, vitamin- og mineralmangel er ofte oversete årsager til depressioner.Bogens råd til selvhjælp kan stå alene til lettede depressioner og kan supplere og evt. nedsætte den medicinske behandling ved svære depressioner. Her finder du praktiske råd, en 4 ugers kostplan og forklaringer på årsagssammenhænge. En selvhjælpsbog til dig, der selv vil gøre en indsats for at komme i psykisk balance.Bogens forfatter kombinerer sin viden fra det etablerede sundhedssystem med det bedste fra den alternative verden. Marianne Fjordgård har efter 14 år i apoteksverdenen efteruddannet sig til ernæringsterapeut. De sidste 18 år har hun beskæftiget sig med individuelle kostvejledninger, undervisning af voksne, holdt kurser og foredrag.

 

Bogen kan købes hos Saxo.com her