Kostvejledning & Ernæringsterapi

Internationalt symposium om tarmbakterier og sundhed

MarianneFjordgårdFeatured2-440x288

Hurra!  Jeg er blevet godkendt og udtaget til at deltage i et symposium i København november 2016 der stiller skarpt på samspillet mellem tarmens bakterier og udvikling af kost- og livsstilrelaterede sygdomme.

Tilmelding til symposiet var åbent for alle, som arbejder indenfor feltet – fra studerende til professorer – og deltagerne vil i løbet af de to dage få god mulighed for at udvide deres videnskabelige netværk. Da der kun er 150 pladser skulle alle skrive en motiveret ansøgning med begrundelse for deres deltagelse. Jeg er meget stolt af at få lov til at deltage de 2 dage med oplæg fra kl. 08:00 torsdag 24/11 2016 – kl. 18:00 fredag 25/11 2016.

Oplægsholdere fra hele Europa vil i løbet af 2 hele dage fremlægge de nyeste studier, som kan belyse samspillet mellem tarmens bakteriesammensætning og menneskers sundhed.

Her bliver forelæst om den nyeste viden fra studier af både mennesker og dyr, som er med til at belyse samspillet mellem kost, bakteriesammensætning og kroppens risiko for en række sygdomme.

Der sættes fokus på den indflydelse, tarmbakterier kan have på stofskiftet og immunsystemet og dermed på sygdomme som eksempelvis type-2 diabetes.

Jeg har gennem mange år rejst rundt i verden for at deltage i symposier der sætter fokus på tarmens bakterier / mikrobiom, sundhed og sygdom. Du kan læse mere om alt dette her på hjemmesiden www.sund-kost.dk og i min bog “Fordøjelse en fornøjelse” udgivet på forlaget Klitrosen. Jeg tilbyder individuelle vejledninger, i mine klinikker i Grindsted ved Billund og i København, til mennesker med forskellige fordøjelsesproblemer og jeg underviser i disse sammenhænge på ernæringsterapeut uddannelsen, kostvejleder uddannelsen og heilpraktiker uddannelsen i Danmark.

Det danske strategiske Gut, Grain and Greens (3G) forskningscenter, som ledes af DTU Fødevareinstituttet, og Det Danske Diabetes Akademi er værter for symposiet, der er er finansieret af Novo Nordisk Fonden og Det Danske Diabetes Akademi.