Kostvejledning & Ernæringsterapi

Kostvejledning & Ernæringsterapi

Ernæringsterapi og Kostvejledning i GRINDSTED (efter aftale)

Jeg er uddannet farmakonom, kostvejleder og RAB-registreret Ernæringsterapeut medlem af DET. Desuden er jeg Sundhedscoach.

Du kan bestille en tid på fjordgaard@sund-kost.dk eller ved at ringe på  75 31 01 23  hvor jeg sidder ved telefonen de fleste hverdage mellem kl. 8.30 – 9.30. Jeg tilbyder udelukkende samtaler og vejledning over telefon, Skype, FaceTime mm. efter forudgående aftale.

At gå til ernæringsterapeut handler ikke om fanatisme eller afsagn eller at forsage alt det lækre. Du får ikke ondt i maven af regningen fra mig. For du skal selv gøre din del af arbejdet med at forbedre din kost. Og de fleste kan nøjes med en eller to konsultaioner. Det tager tid at lægge sine kostvaner om. Men du skal meget hurtigt kunne mærke forbedringer. Det er min målsætning. Jeg kan give dig den viden, der hjælper dig til at holde fast i dine mål. Og jeg kan støtte dig, både fagligt og medmenneskeligt.

Ved en kostvejledning vil du blive spurgt om en række ting, som er af privat karakter; det er derfor vigtigt for dig at vide, at jeg har tavshedspligt på lige fod med f.eks. en læge.

En konsultation hos en ernæringsterapeut, RAB-registreret og medlem af DET, er en vejledning til dig om ændringer i dit liv, som kan føre til bedre helse. Det kræver en indsats fra dig selv, og resultatet bliver bedst, hvis jeg får så mange relevante oplysninger som muligt om din hidtidige historie.

Derfor har jeg et spørgeskema, som jeg vil bede dig udfylde og sende til mig inden / medbringe til din første konsultation. Skriv til mig på fjordgaard@sund-kost.dk så sender jeg skemaet til dig så du kan anvende det i forbindelse med vores samtale.

Det er normalt at få mindst 2 konsultationer, således at der planlægges en opfølgning efter 1. konsultation. Den første konsultation tager ca. 1 time der koster 1000,-  og en opfølgning tager ca. 30 minutter og koster 500,- . Du får ved 1. konsultation tilsendt relevant materiale. Mindst 16 siders opskrifter som PDF kan sendes til dig efter konsultationen hvis du er interesseret i dette. Gratis for mine klienter. Andre kan købe denne kostplan med opskrifter for 50,- Send mig en e-mail om dette.

Nogen kan klare sig med det, andre med mere komplicerede problemer kan have behov for yderligere opfølgninger.

Jeg har efterhånden en del erfaring med telefon- eller Skype konsultationer.

Jeg kan også hjælpe dig med at tolke og gennemgå analyser som du tidligere har fået taget og som du ønsker at få en uddybende forklaring på og en handlingsplan udarbejdet herud fra. Se min timepris for konsultationer.

Titlen ernæringsterapeut er ikke beskyttet, men det er titlen Ernæringsterapeut DET. For at kunne vedblive med at være medlem her, kræves der at man har bestået eksamen til Ernæringsterapeut og at man hvert år deltager i mindts 3 dages godkendte ajourføringskurser. Fra maj 2013 er jeg desuden af DET Foreningen blevet godkendt som RAB-registreret Ernæringsterapeut. RAB står for Registreret Alternativ Behandler.

Du kan bestille en tid hos mig, enten ved at skrive til fjordgaard@sund-kost.dk, eller ved at ringe til 75 31 01 23 (bedst mellem 8:30 – 9:30)

Ernæringsterapeutuddannelse

Ernæringsterapi – et forløb med 34 kursusdage fordelt over 3 år. Undervisningen foregår som weekendkurser fx på www.cetcenter.dk Ernæringsterapeutuddannelsen giver et langt bredere billede af, hvad ernæring og næring er end den gængse lidt mekaniske opfattelse af kostens indhold.

Ernæringsterapeuten skal kunne forholde sig både til den kost, den enkelte spiser og vurdere egnethed og tilstrækkelighed, men også forholde sig til langt mere komplekse forhold. Hvad der sker med maden, efter den er spist, hvordan fordøjelsen evner at nedbryde og optage næringsstofferne, de biokemiske betingelser for den videre udnyttelse af næringsstofferne fra maden – alt dette er basis i ernæringsterapeutens arbejde.

Samtidig og mindst ligeså vigtigt er, at ernæringsterapeuten gennem uddannelsen – i praktiske øvelser og den personlige proces – udvikler den evne til at arbejde med syge eller belastede mennesker, som er nødvendig for at overleve med succes som behandler.

“Lad din mad være din medicin og din medicin din mad” og “Al sygdom kommer af mad og drikke”
– Hippokrates

Hjælp til selvhjælp med naturlig ernæringsterapi

Spis dig sundere og gladere – Bliv aktiv i din egen sundhedsproces!

Kom og lær mere om:

Allergi og overfølsomhed

Betændelsestilstande

Astma og bronkitis

Blodsukkerproblemer

Barnløshed

Eksem og psoriasis

Depression

Fordøjelsesproblemer

Forebyggende kost

Gigt og ledsmerter

Hovedpine og migræne

Infektioner

Hjerte- karsygdomme

Overgangsalder

Knogleskørhed

Overvægt

Menstruationsproblemer

Svampeproblemer

Tarmsygdomme

Træthed

Virussygdomme

Smertetilstande

Ved diætbehandling af diagnosticeret diabetes, hjerte-/karsygdomme, mavesygdomme, tarmsygdomme, leversygdomme, nyresygdomme, spiseforstyrrelser, madallergi eller forøget risiko for at komme til at lide af disse sygdomme vil mit honorar være momsfritaget. I alle andre tilfælde vil der blive pålagt moms.

Andre tilbud

Analyser og tolkning heraf:            

Tolkning af analyse (urin eller afføringsprøve) af fordøjelsesfunktionerne og miljøet i tynd- og tyktarm

Tolkning af blodprøvesvar der påviser overfølsomheder over for fødevarer

Urinprøve der påviser eventuel dannelse af morfinlignende peptider (Autisme / DAMP mm.)

Urinprøve der viser hvordan din energiproduktion, afgiftning og fordøjelse fungerer. Mangler du vitaminer, mineraler eller gode tarmbakterier?

Spytprøve der viser hvor stresset du er eller om du er på vej til at blive udbrændt

Vitamin og mineralanalyse udfra bl.a. symptomer og livsstil

Håranalyse der påviser mineralmangler og tungmetalbelastninger

Du kan bestille en tid hos mig, enten ved at skrive til fjordgaard@sund-kost.dk, eller ved at ringe til 75 31 01 23 (bedst mellem 8:30 – 9:30)

Privatdatapolitik for Kost & Velvære www.sund-kost.dk ved ernæringsterapeut Marianne Fjordgård

For at beskytte dine personfølsomme oplysninger, har jeg ud fra den nye Persondataforordning GDPR, følgende råd til dig når du kontakter mig.

Kontakten kan være på e-mail, via min Facebookside, via Messenger, via infosider på www.sund-kost.dk eller e-mail.

Du skal overveje hvilke oplysninger du giver om dig selv og jeg sletter disse hvis der er følsomme oplysninger, senest 5 hverdage derefter.

De oplysninger du giver er du selv Dataansvarlig for. Hvis du sender disse oplysninger fx i mit spørgeskema er du Dataansvarlig og jeg sletter disse oplysninger når jeg har lagret disse på en lukket og beskyttet side på min computer eller i aflåst kartoteks skab. Alle disse beskyttede oplysninger slettes efter 5 år.