Kostvejledning & Ernæringsterapi

Spørgeskema

Spørgeskema

Ved en kostvejledning vil du blive spurgt om en række ting, som er af privat karakter; det er derfor vigtigt for dig at vide, at jeg har tavshedspligt på lige fod med f.eks. en læge.

En konsultation hos en ernæringsterapeut, medlem af DET, er en vejledning til dig om ændringer i dit liv, som kan føre til bedre helse. Det kræver en indsats fra dig selv, og resultatet bliver bedst, hvis jeg får så mange relevante oplysninger som muligt om din hidtidige historie.

Derfor har jeg et spørgeskema, som jeg vil bede dig udfylde og sende til mig inden / medbringe til din første konsultation. Skriv til fjordgaard@sund-kost.dk så sender jeg skemaet i word til dig når du bestiller tid til konsultationen.

Ernæringsterapi og Kostvejledning

Hvad er det? Hvad handler det om? Er det vejledning til vægttab? Kan jeg ikke lige så godt bruge ugebladenes modediæter og spare pengene?

”Sådan en opfattelse tror jeg mange har af det jeg de mere end 20 år har arbejdet med”. Sådan siger Ernæringsterapeut  Marianne Fjordgård fra Grindsted.

”Jeg mener at vejen til et bedre liv går gennem aktiv handling til egen sundhedsproces, i stedet for at være passiv i sin egen sygdomsproces. Min filosofi er at gøre brug af det bedste fra den etablerede behandlerverden og kombinere denne viden med det bedste fra den alternative. Sundhed er ikke bare en gave – det er vores eget ansvar”.

Marianne Fjordgård arbejder ud fra de funktionel medicinske principper. Her arbejdes der ud fra behandlingsmetoder, der sætter klienten i centrum, som anerkender at vi alle er biokemisk individuelt sammensatte, og at kroppen altid vil søge at opnå en ligevægtstilstand, hvis der er muligheder for det.

Ernæringsterapeuter laver ikke “kogebogs-terapi” og giver alle med den samme medicinske diagnose fx psoriasis eller depression den samme rådgivning. Der vil altid blive rådgivet individuelt ud fra en meget grundig udspørgen om symptomer, sygdomme, livsstil, arv, stress, miljø og med hjælp af tilgængelige analyser. Herved findes brikkerne til et meget stort puslespil.

”Brikkerne skal samles i samarbejde med klienten til et helt billede. Vores klienter er i høj grad medbestemmende i den handlingsplan, der lægges. Det er jo dem, der skal betale og være aktive derhjemme. Vi bestemmer hver især, hvad vi spiser og ikke spiser. Jeg kan kun fortælle om og foreslå forskellige metoder” siger Marianne Fjordgård.

Alle dele i krop og psyke hænger sammen som tråde i et meget fint edderkoppespind. Hvis en af trådene svækkes, så svækkes hele det utroligt komplicerede ingeniørarbejde. Derfor skal vi forsøge at styrke alle de berørte dele i det menneskelige netværk.

Ernæringsterapeuter kan f.eks. rådgive i brugen af bestemte madvarer til individuelt tilrettelagte kostplaner. Desuden kan der suppleres med tilskud af vitaminer, mineraler, sporstoffer, livsvigtige fedtstoffer, lægeurter og homøopati. Disse tilskud går ud på at tilføre kroppen de molekyler, som kroppen mangler. Disse tilførsler, er sammen med en god og næringsrig kost, medvirkende til at genoprette kroppens ligevægt.

At gå til ernæringsterapeut handler ikke om fanatisme eller afsavn eller at forsage alt det lækre. Du får ikke ondt i maven af regningen fra mig. For du skal selv gøre din del af arbejdet med at forbedre din kost. Og de fleste kan nøjes med en eller to konsultationer. ”Det tager tid at lægge sine kostvaner om. Men du skal meget hurtigt kunne mærke forbedringer. Det er min målsætning. Jeg kan give dig den viden, der hjælper dig til at holde fast i dine mål. Og jeg kan støtte dig, både fagligt og medmenneskeligt” siger Marianne Fjordgård. En konsultation hos en Ernæringsterapeut, er en vejledning til dig om ændringer i dit liv, som kan føre til bedre helse.

Kom og lær mere om:

Allergi og overfølsomhed – Betændelsestilstande – Astma og bronkitis – Blodsukkerproblemer – PCOS

Barnløshed – Eksem og psoriasis – Depression – Fordøjelsesproblemer

Forebyggende kost – Gigt og ledsmerter – Hovedpine og migræne

Infektioner – Hjerte- karsygdomme – Overgangsalder – Knogleskørhed

Overvægt – Menstruationsproblemer – Svampeproblemer – Tarmsygdomme

Træthed – Virussygdomme – Smertetilstande

 

Analyser og tolkning heraf:

Tolkning af analyse (urin eller afføringsprøve) af fordøjelsesfunktionerne og miljøet i tynd- og tyktarm

Tolkning af blodprøvesvar der påviser overfølsomheder over for fødevarer

Urinprøve der påviser eventuel dannelse af morfinlignende peptider (Autisme / DAMP mm.)

Urinprøve der viser hvordan din energiproduktion, afgiftning og fordøjelse fungerer. Mangler du vitaminer, mineraler eller gode tarmbakterier?

Spytprøve der viser hvor stresset du er eller om du er på vej til at blive udbrændt

Vitamin og mineralanalyse ud fra bl.a. symptomer og livsstil

Håranalyse der påviser mineralmangler og tungmetalbelastninger

Marianne Fjordgård er uddannet farmakonom, kostvejleder og DET Ernæringsterapeut, Registreret Alternativ Behandler RAB. Desuden er hun Sundhedscoach og har arbejdet med individuelle kostvejledninger og ernæringsterapier siden 1994.

Du kan bestille en tid på fjordgaard@sund-kost.dk eller ved at ringe på tlf. 75 31 01 23 telefon ikke SMS (bedst mellem 08:30 – 09:30). Jeg har udelukkende samtaler over telefon, Skype, faceTime mm. 

Marianne Fjordgård underviser desuden på flere uddannelsesinstitutioner i Danmark og Norge. Er forfatter til bøgerne: “Spis dig glad. Depression og vinterdepression” , “Psoriasis – nej tak!” og “Fordøjelse en fornøjelse” og ”Hjælp dit ørebarn”.

Privatdatapolitik for Kost & Velvære www.sund-kost.dk ved ernæringsterapeut Marianne Fjordgård

For at beskytte dine personfølsomme oplysninger, har jeg ud fra den nye Persondataforordning GDPR, følgende råd til dig når du kontakter mig.

Kontakten kan være på e-mail, via min Facebookside, via Messenger, via infosider på www.sund-kost.dk eller e-mail.

Du skal overveje hvilke oplysninger du giver om dig selv og jeg sletter disse hvis der er følsomme oplysninger, senest 5 hverdage derefter.

De oplysninger du giver er du selv Dataansvarlig for. Hvis du sender disse oplysninger fx i mit spørgeskema er du Dataansvarlig og jeg sletter disse oplysninger når jeg har lagret disse på en lukket og beskyttet side på min computer eller i aflåst kartoteks skab. Alle disse beskyttede oplysninger slettes efter 5 år.