Kostvejledning & Ernæringsterapi

Linsesuppe

IMG_0083

 

 

 

 

 

 

 

Linsesuppe 

150 g røde linser

2 løg

2 gulerødder

100 g rodselleri

2 spsk. jomfru olivenolie

1/ 2 L grønsagsbouillon evt. af 1 terning i vand

2 tsk. gurkemeje

2 dl saft fra appelsin

1 spsk. citronsaft

Urtesalt

1 bundt persille eller andet grønt

IMG_0101

* Linserne skylles grundigt i 3 hold varmt og 1 hold koldt vand. * Grøntsagerne renses og skæres i små tern. * Svitses i den varme olie i en gryde, dog uden at de tager farve. * Linser, bouillon, og gurkemeje kommes i gryden og det hele småkoger i ½ time. * Persillen skylles grundigt og hakkes fint fx i en blender evt. sammen med de kogte grønsager hvis du foretrækker en jævn suppe. * Kommes tilbage i gryden og koger 5 minutter sammen med saften af appelsin og citron. * Tilsæt evt. mere vand til passende konsistens. * Smag til med urtesalt. * Serveres fx med friskbagt brød.  Kan også blendes til en homogen masse hvis man foretrækker dette.

IMG_0100

En tanke om "Linsesuppe"

  1. lis siger:

    Mange forskellige men denne her lød meget god

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *