Linsesuppe
Linsesuppe
150 g røde linser
2 løg
2 gulerødder
100 g rodselleri
2 spsk. jomfru olivenolie
1/ 2 L grønsagsbouillon evt. af 1 terning i vand
2 tsk. gurkemeje
2 dl saft fra appelsin
1 spsk. citronsaft
Urtesalt
1 bundt persille eller andet grønt
* Linserne skylles grundigt i 3 hold varmt og 1 hold koldt vand. * Grøntsagerne renses og skæres i små tern. * Svitses i den varme olie i en gryde, dog uden at de tager farve. * Linser, bouillon, og gurkemeje kommes i gryden og det hele småkoger i ½ time. * Persillen skylles grundigt og hakkes fint fx i en blender evt. sammen med de kogte grønsager hvis du foretrækker en jævn suppe. * Kommes tilbage i gryden og koger 5 minutter sammen med saften af appelsin og citron. * Tilsæt evt. mere vand til passende konsistens. * Smag til med urtesalt. * Serveres fx med friskbagt brød. Kan også blendes til en homogen masse hvis man foretrækker dette.