Kostvejledning & Ernæringsterapi

Mælkefri opskrifter

 

 

 

 

 

ALLE OPSKRIFTER PÅ DENNE HJEMMESIDE ER UDEN MÆLK OG MÆLKEPRODUKTER

Opskrifter til mælkeerstatninger

 Mandeldrik

2 dl smuttede mandler

1 liter kogende vand (eventuelt: ½ liter vand + ½ liter æblejuice)

1 tsk. vaniljesukker

4-6 iblødsatte dadler i vand. Gives et opkog. Både dadler og vand bruges

Det hele blendes igennem

Opbevares i køleskab

Til børn kan man si det, det kan de bedst lide

 

Sesamdrik

2 dl sesamfrø blendes med lidt vand ad gangen

1 litervæske der kan være vand eller halvt vand og æblejuice

Vaniljesukker

1 dl tørret frugt

Det hele blendes sammen

Opbevares i køleskab

 

Rød smoothie til ca. 2 personer

75 g mandler

150 g frosne bær fx hindbær, jordbær eller blandede skovbær (Husk at give bærene et opkog for at undgå bakterier)

200-300 g sojayoghurt

1 spsk. rørsukker eller Xylitol

1 spsk. økologisk koldpresset kokosolie (blød ved stuetemperatur)

½ tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

6 halve valnødder til pynt

Blend mandlerne til fint mel. Tilsæt de frosne bær og blend dem sammen med mandlerne til en homogen masse. Tilsæt sojayoghurt, sukker og vanilje lidt efter lidt og husk at skrabe ned fra kanterne. Konsistensen skal være som softice. Tilsæt til sidst den bløde kokosolie. Den må ikke kommes ned i for kold en masse, så stivner den. Hældes i glas eller små skåle og pyntes med valnødder. Spises med teske.

 

Gul smoothie til ca. 2 personer

200 g frosne modne bananer uden skræl (kan fryses i mindre stykker og i god tid inden anvendelsen)

200 g mælkeerstatning for eksempel havredrik

1 spsk. risproteinpulver

1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

2 spsk. økologisk koldpresset Sofies Olie fra Nyborggård

40 g pinjekerner og lidt optøet hindbær bruges som pynt

De frosne bananer blendes til mos, og de resterende ingredienser blendes med. Blandingen kommes i høje glas eller små skåle og pyntes med pinjekernerne og hindbær.

Sojayoghurt

1 litersojadrik lunes til den er håndlun (ca. 37 grader). 1 tsk. ganvlige tarmbakterier fx NDS Probiotic PANDA opløses i lidt lunkent vand og skal stå mindst 15 minutter, inden det hældes i den lune sojadrik, og der omrøres. Blandingen skal stå lunt og tildækket i ca. 1 døgn, til det har fået en passende konsistens. Det er en god ide at røre rundt i blandingen et par gange under syrningsprocessen. Når yoghurten er færdig, skal den opbevares i køleskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *