Kostvejledning & Ernæringsterapi

Morbus Crohn mulige årsager

fordojelse

Denne sygdom forårsages af en udbredt betændelsestilstand, en inflammation, der kan forefindes i hele tarmens længde og ikke kun i tyndtarmen. Nogle gange er mundhulen også inflammeret. Det kan være svært at skelne mellem de inflammatoriske tarmsygdomme som Morbus Crohn og Colitis Ulcerosa, da de på mange områder ligner hinanden. Disse sygdomme giver vidtrækkende symptomer på grund af den ”ildebrand”, der er i enten tynd- eller tyktarm. Denne dybe inflammatoriske tilstand kan ramme hele fordøjelsen fra mund til bund. Inflammation er opstartet af den inflammatoriske kaskade bla interleukiner IL-4 og T-hjælper­cellerne Th2. Disse sygdomme giver hyppige og blodfyldte afføringer, luft i maven, meget nedsat næringsoptag, vægttab og ofte mangler på nutrienter. Man mener, at sygdommene skyldes en kombination af ændringer i tarmflora, genetisk disposition og immundysfunktion.

 Problemområder der ofte ses ved de inflammatoriske tarmlidelser:

  1. Nedsat fordøjelse og optagelse
  2. Fødevarereaktioner
  3. Hullet tarm evt. på grund af indtagelse af smertestillende medicin eller antibiotika
  4. Ændret tarmflora med dysbiose
  5. Udbredte mangler på vitaminer og mineraler specielt antioxidanterne
  6. Mangler på omega 3 fedtstoffer
  7. Toksiske belastninger fra miljøet fx tilsætningsstoffet carrageenan E407 som bla findes i is, pålæg og mange færdigretter.

Jeg vil hjælpe dig med at finde frem til hvad du kan gøre med kostændringer og kosttilskud evt. efter svaret fra en af de analyser som jeg anbefaler og tolker. Du kan læse mere om analyser her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *