Kostvejledning & Ernæringsterapi

Retter med æg

 

 

 

 

Grøntsags-lakse tærte

Tærtebund:

2 dl kogte kolde ris

200 g kogte kolde kartofler

2 dl rismel

1 spsk.jomfru olivenolie

1 æg

50 g mandler

Mælkefri margarine

Sesamfrø

 

Fyld:

500 g champignon

5 gulerødder

1 grøn peber

3 fed hvidløg

2 spsk. jomfru olivenolie

200 g røget laks i tynde skiver

Æggemasse:

2 dl ris- eller sojamælk

5 æg

1 bundt persille eller andet grønt

Urtesalt og peber

* Først laves bunden ved at komme alle ingredienser op i en blender og køre indtil det bliver til en sammenhængende dej. * En stor eller to mindre tærteforme smørres med mælkefri margarine og drysses med sesamfrø. * Dejen kommes i formen og trykkes glat med en dejskraber. * Forbages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. * Fyldet renses, snittes fint og ristes i olien til det bliver blødt. * Fyldet fordeles ovenpå de forbagte bunde og pyntes med lakseskiverne. * Æg, mælk, hakket persille, salt og peber piskes og hældes over fyldet. * Hele tærten bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. * Smager godt både kold og varm.

Serveres med ”Bagte grøntsager”.

 

Æggekage med spinat og bagte tomater

500 g tomater

1 spsk. klippet purløg

1 spsk. hakket persille

Urtesalt

6 løg

2 fed hvidløg

2 spsk. jomfru olivenolie

250 g spinat evt. frossen

4 æg

1 spsk. klippet purløg

1 spsk. hakket persille

Urtesalt

* Skær et låg af tomaterne, skær låget i fine stykker, udhul tomaterne og bland den moste indmad med 1 spsk. hakket persille, 1 spsk. klippet purløg, tomatlåg og lidt urtesalt. * Fyldes kommes tilbage i tomaterne og de sættes i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter. * Løg og hvidløg renses og hakkes fint. * De svitses i olivenolien et par minutter. * Den grundigt skyllede og rensede spinat snittes fint og kommes på panden sammen med løgblandingen. * Der røres rundt, indtil spinaten falder sammen eller er optøet. * Æggene piskes sammen med persille, purløg og urtesalt. Æggemassen kommes på panden til løg og spinat. * Det steges ved svag varme, indtil massen er stivnet.

Serveres med brød for at få fedtprocenten ned.

 

Ægesalat med tun-dressing

6 kogte kolde æg

1 dåse tun i vand

1 håndfuld græskarkerner

2 spsk. koldpresset solsikkeolie

1 spsk. æbleeddike

1 spsk. sennep

Saften af ½ citron

1 tsk. gurkemeje

Karse

* Æggene deles i 8 både. * I en blender kommes afdryppet tun og de andre ingredienser og det køres til en ensartet masse. * Tundressingen kommes i en skål og der pyntes med æggebådene og klippet karse.

Serveres med tilbehør for at få fedtprocenten ned. Det kunne være salat og grovboller.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *