Sunde klatter med mangosalsa – 1 person
Sunde klatter:
2 dl revet gulerod
2 dl revet squash
1 æg
1 tsk. bagepulver uden gluten
2 spsk. mandelmel
1/2 tsk. urtesalt fx Herbamara
1/2 tsk. ægte kanel
Pisk ægget luftigt og bland herefter alle de andre ingredienser sammen. Dejen sættes som klatter på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Serveres fx sammen med 1 portion ”Mangosalsa”.
Mangosalsa – 4 portioner
1 moden mango
4 tomater
1 rødløg
1 grøn peber
1 gul peber
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
1 spsk. hørfrøolie
1 tsk. Sambal Oelek chilli pasta
1 tsk. urtesalt fx Herbamara
Skræl mangoen, skær den fra stenen og skær stykkerne i små tern. Skær tomat, pebre og løg i små stykker. Bland eddike, honning, chili-pasta og urtesalt. Dressingen vendes sammen med de små frugt- og grønsagsstykker. Bliver bedre af at stå i køleskabet i nogle timer inden det anvendes.
|
Marianne Fjordgård RAB registreret Ernærinsterapeut DET og kostvejleder FDK
www.sund-kost.dk (her finder du mange artikler og opskrifter)
Opskrifterne kommer fra min e-bog “Morgenmad uden mælk og gluten. 50 forskellige forslag” den koster ca. 90 kr. og kan købes via http://www.saxo.com/dk/morgenmad-uden-maelk-og-gluten-50-forskellige-forslag_pdf_9788740439434