Kostvejledning & Ernæringsterapi

Sunde klatter med mangosalsa – 1 person

IMG_0106

Sunde klatter:

2 dl revet gulerod

2 dl revet squash

1 æg

1 tsk. bagepulver uden gluten

2 spsk. mandelmel

1/2 tsk. urtesalt fx Herbamara

1/2 tsk. ægte kanel

Pisk ægget luftigt og bland herefter alle de andre ingredienser sammen. Dejen sættes som klatter på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Serveres fx sammen med 1 portion ”Mangosalsa”.

 

Mangosalsa – 4 portioner

1 moden mango

4 tomater

1 rødløg

1 grøn peber

1 gul peber

1 spsk. æbleeddike

1 spsk. honning

1 spsk. hørfrøolie

1 tsk. Sambal Oelek chilli pasta

1 tsk. urtesalt fx Herbamara

Skræl mangoen, skær den fra stenen og skær stykkerne i små tern. Skær tomat, pebre og løg i små stykker. Bland eddike, honning, chili-pasta og urtesalt. Dressingen vendes sammen med de små frugt- og grønsagsstykker.  Bliver bedre af at stå i køleskabet i nogle timer inden det anvendes.

Gode råd til Mangosalsa:

Kan godt laves dagen i forvejen så den kan nå at trække smag. Er også frisk som tilbehør til frokost og aftenretter.

 

Marianne Fjordgård RAB registreret Ernærinsterapeut DET og kostvejleder FDK

www.sund-kost.dk  (her finder du mange artikler og opskrifter)

Opskrifterne kommer fra min e-bog “Morgenmad uden mælk og gluten. 50 forskellige forslag” den koster ca. 90 kr. og kan købes via http://www.saxo.com/dk/morgenmad-uden-maelk-og-gluten-50-forskellige-forslag_pdf_9788740439434